CV

Kirsten Glad (f. 1968) har malet oliemalerier siden 1990, hvor hun var kursist på Langelands Kunsthøjskole.
Hun har atelier i Århus og har fulgt kurser på Grafisk Skole, Århus Kunstskole og Århus Kunstakademi.
Århus Lærerseminarium – liniefagseksamen i billedkunst og dansk 1996 – 1998.

Kirsten Glad har udstillet sine ekspressive malerier på seperatudstillinger i en lang række kunstforeninger og har deltaget i gruppeudstillinger på gallerier.

I dag skaber hun unikke skulpturer
og fik optaget 2 skulpturer på KP; Kunstnernes Påskeudstilling 2012 i Århus og
6 skulpturer på KS, Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup 2012

Har haft stand  på udstillingerne “Gods i Kunsten”, Godsbanen Aarhus 2013, 2014
“Glæde i skår” sammen med Jens Bk, Pakhuset Viborg, nov 2017
E-bog “Plus og Minus – sursøde digte” udgivet 2018 på Saxo Publish med digte, skulpturer og malerier https://www.saxo.com/dk/plus-og-minus-sursoede-digte_pdf_9788740496772

Repræsenteret i bogen “101 Kunstnere 2013”  :

Jeg skaber alternative/eksperimenterende skulpturer ud fra et samspil mellem intuition og tanke. Når forskellige materialer og ready-mades sættes sammen, opstår nye og uventede historier. Værkerne hører til inden for retningen i samtidskunsten, der beskæftiger sig med den fabulerende fantasi og det ubevidste.
Jeg er fascineret af at finde materialer, som umiddelbart fortæller mig noget – rester fra bål, flunsede træstykker, gamle skumgummimadrasser, grillkul, rørisolering, flamingo, feminine stoffer, råuld.. Ofte sammenstiller jeg materialer fra naturen med kulturskabte ting, så der opstår nye betydninger som f.eks. i værkerne fra ”den forvandlede skov”, som både kan handle om det moderne menneskes møde med naturen og om eventyrenes ubevidste og indre skov.

Jeg omformer ofte tøjdyr og andet legetøj ved at bemale dem i nye og ofte symbolsk anvendte farver. Hensigten er at overraske beskueren og samtidig vække en genkendelse og refleksion. En del værker er holdt i sort/gult, en farveklang der signalerer truende fare. Den heftigt lysegrønne derimod handler om at være ung og “grøn” i verden og have sit hjerte med sig.
Mange værker handler om ny begyndelse/ udvikling, at rejse i tilværelsen og finde sig selv, eller om væsener der mødes – ofte uventet…… Dyr kommer ud af ituslåede bolde, krukker og skaller. En slags genfødsel.

I arbejdsprocessen har jeg kontakt med mit indre barn – en legende proces, som både rummer alvoren og det lette. Det barnlige hører til vores oprindelse og er en kilde til livsenergi og fantasi.

Skulpturerne rummer ofte spørgsmål og vækker undren. Ikke alt skal umiddelbart forstås, men sanses visuelt og give stof til fantasien. Er en fugl venligtsindet eller faretruende? Eller begge dele? De flyver væk med noget, eller kommer de tilbage ? I slægt med englene – eller flyvende dæmoner? De er inspireret af en oplevelse fra jeg var barn , hvor jeg så en høg snappe en solsort og flyve bort med den i kløerne. Dramatisk.
Jeg har skabt en række blomsterværker – hvor blomsterne både er smukke, alternative og lidt farlige. ”Lyttende blomst”, ”Krævende blomst”, ”Stjerneblomst”, ”Uforklarlig drøm” – samme motiv anvendes i mange forskellige betydninger og udtryk. Blomsterne bliver lavet af blandede materialer – kunstige blomster og bølgepap sættes sammen med feminine stoffer samt råuld, plast og andet.

Mine værker skildrer således verden på godt og ondt, hvor humoren gør det nemmere at rumme de indholdsmæssigt tungere værker. I værkerne sættes spørgsmålstegn ved det æstetiske og idylliske. Ofte arbejder jeg med såkaldte grimme materialer og finder en alternativ skønhed i dem. Verden er mangetydig – langt fra glansbilledverdenen.