Bål – det bålsvedne, energi og nyt liv

Jeg er fascineret af bålets energi – på een gang en varme og energikilde og en farlig kraft.               I nedbrændte bål finder jeg bålsvedne træstykker, som fortæller mig historier om at føle sig “brændt” af livet og muligheden for nye begyndelser. 
I  2011 stod jeg og kiggede på resterne fra Skt. Hans bålet og ideen til at gå nye kunstneriske veje opstod. Jeg rørte aske op i plastikbinder og siden kom også knuste grillkul til at indgå.  Materialerne sagde mig meget som billede på livets tyngde og udfordringer – at vandre gennem jord og aske skrev jeg om i mit første blogindlæg. Skulpturerne har siden udviklet sig. Men det brændte fænger fortsat. 
Eternal Life“Eternal Life” (2012)

I en kasseret grill  har jeg formet et bål  af stofrester, som brænder som  en evighedsild. Flammende og farverig.
“Eternal Flame” (2016)
IMG_5367
 “Af bål er du kommet”  (2016)
IMGbeskaaret

 “solopgang” (2016) er også et slags ildværk. IMG_5582JPG-002