En sammensat natur ….

Jeg er opvokset på landet og har fra barnsben fået et forhold til naturen. Derfor har jeg mine øjne med mig, når  jeg går i naturen. Efter at jeg er begyndt at lave skulpturer, er jeg begyndt at finde mange materialer fra naturen, som kan bruges skulpturelt.  Nede i den lokale skov, hvor jeg bor, bliver træerne beskåret med en slags flunsemaskine, der efterlader flossede træstykker i skovbunden. Sådanne træstykker bruger jeg i mange af mine skulpturer, som brudstykker fra naturen og som billede på noget “flosset”. Jeg er naturelsker. Men må også erkende at jeg lever i en moderne virkelighed. Det giver interessen for at sætte naturmaterialer sammen med kulturskabte materialer…. For det er ikke muligt at forsvinde ind i naturvirkeligheden andet end på udflugter….  Den moderne verden er sammensat.

I min skulptur ” En sammensat natur” smelter de 2 verdener sammen i træet med den naturgroede rod med stammer lavet af rørisolering og kronen af glitrende stof. Et lille egern  (et tøjdyr) sidder uanfægtet i denne alternative verden ….. og er næsten naturligt…..

Roden stammer fra træet, som voksede i baggården, hvor mit værksted ligger. Det blev fældet, og umiddelbart var det trist. Men jeg så straks mulighederne i de opgravede rødder…..  og var lykkelig for nyt materiale at arbejde med. Mine første malerier fra min tid på Langelands Kunsthøjskole for over 20 år siden forestillede dramatiske rødder, som jeg fandt på stranden.  Spændende i dag at bruge materialet skulpturelt og bruge dem til at fortælle nye historier.