Røde og grønne farve-energier

Jeg er meget optaget af brugen af farver, når jeg laver mine skulpturer. Farverne har deres personlige betydning. I lang tid lavede jeg mange værker med lysegrønne væsner, hvor farven stod for noget hjerteligt og frisk. Men i arbejdet med den grønne opstod et behov for farvens  komplementære modsætning – den røde. Rød og  grøn er komplementærfarver, det  vil sige farver, som ligger overfor hinanden i farvecirklen. Komplementærfarver er de farver, der fremhæver hinanden mest, og derfor er effektfulde at bruge sammen. Men i mine værker har  den røde og den grønne farve også et andet “behov” for at mødes. Jeg ser dem som 2 farver for energier/kærlighed. Den grønne er den kærlighed, der kommer rent fra hjertet. Mens den røde er den mere lidenskabelige kærlighed. Den røde er også en farve, der har noget udadvendt og kraftfuldt over sig og kan gå helt over i vrede.  De 2 “farver” har behov for hinanden……… supplerer hinanden, fremhæver hinanden – gør kort og godt livet rigere sammen.
Men farverne kan også blive for meget og næsten grimme, hvis de adskilles, som jeg forsøger at vise i værket: “Når noget bliver for meget, er det ikke længere for lidt”

IMG_3769_KP

Jeg har  skrevet digte inspireret af farverne, livet og  af værkerne.

Mit grønne sind
holder af de røde energier
for at kunne manifestere i verden
og blive fysisk synligt
Min røde udadvendthed
har brug for den grønne farves ro og væren
hjertevarme

Uadskillelige farver
favner hinanden
i gensidig tiltrækning

roedgroen1“Rød/grøn balance”

Jeg drømte mig fri
Jeg drømte mig derhen
hvor rødt og grønt mødes
forenes
røde træer og grønne fugle
sanselige rytmer og hengivelse
der hvor vi ser hinanden
gennem hjerternes øjne
og virkeligheden ånder
rød/grøn balance
hænder, læber og træernes blade
mødes

IMG_3662_KP